Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Φιλανθρωπία


 Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τη φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία εστί η αγνή και καθαρή αγάπη για το ανθρώπινο είδος.

Υπάρχει πράγματι πλήθος τρόπων με τους οποίους οιοσδήποτε μπορεί να είναι φιλάνθρωπος. Υπάρχει πράγματι πλήθος ανθρώπων που με τις πράξεις τους αποδεικνύεται πως είναι φιλάνθρωποι. Υπάρχει όμως και πλήθος παραδειγμάτων που αφορούν φιλάνθρωπους ενώ στην πραγματικότητα μόνο φιλάνθρωποι δεν είναι...

Με μία σφαιρική ματιά στο παγκόσμιο στερέωμα, διακρίνουμε αμέτρητους ανθρώπους, σωματεία, οργανισμούς, κινήματα, ιδρύματα, συλλόγους, που δρουν υπό τον όρο "φιλανθρωπία" είτε σε εθνικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία έστω σύντομη αναφορά στη λίστα αυτών, θα μπορούσε να αποτελέσει εύκολα πολυσέλιδο βιβλίο. Σήμερα όμως, θα αναφερθώ σε ορισμένα "μέλη" της, καθώς κύριος και σημαντικότερος στόχος του παρόντος άρθρου είναι η αφύπνιση. Ώστε και ο πιο απλός αναγνώστης να κατανοήσει πότε υφίσταται φιλανθρωπία και πότε όχι.

Ένας λοιπόν εκ των οργανισμών που έχει ιδρυθεί με γνώμονα την αγάπη για τον άνθρωπο και οτιδήποτε σχετικό με αυτόν, την ασφάλεια, την επιβίωση, την υγεία (σωματική - ψυχική - κοινωνική), την αξία του ως οντότητα, την ισότητα, την προστασία των δικαιωμάτων του, είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

 Ο ΟΗΕ ιδρύθηκε το 1945, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από 51 χώρες ενώ σήμερα έχει στο σύνολο 193 κράτη-μέλη και 2 ως παρατηρητές (2 κράτη τα οποία έχουν δικαίωμα παρακολούθησης των συνεδρίων και γνώμης, μα όχι δικαίωμα ψήφου). Τα κράτη-παρατηρητές είναι η Αγία Έδρα (η οποία έχει κυριαρχία στο κράτος της Πόλης του Βατικανού) και το κράτος της Παλαιστίνης. 

Ο ΟΗΕ λοιπόν ή αλλιώς ΗΕ (Ηνωμένα Έθνη) εργάζεται πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμελιωδών ζητημάτων για έναν ασφαλέστερο κόσμο υπέρ κάθε ανθρώπου. Ζητήματα όπως η αειφόρος ανάπτυξη, το περιβάλλον, η διαχείριση κρίσεων, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, η παγκόσμια υγεία, η αύξηση παραγωγής τροφίμων, τ' ανθρώπινα δικαιώματα.

Για την επίτευξη του έργου του, δημιούργησε το 1948, μία ειρηνευτική δύναμη , γνωστή στην Ελλάδα και ως οι Κυανόκρανοι του ΟΗΕ (λόγω του μπλε κράνους ή μπερέ) ή απλά Κυανόκρανοι (United Nations Peacekeeping). Αυτή συντίθενται από την συμβολή μελών-κρατών του ΟΗΕ σε εθελοντική βάση και περιλαμβάνει στρατιώτες, αξιωματικούς της αστυνομίας και πολιτικό προσωπικό. Έτσι, όποια χώρα αποτελεί ή διατρέχει κίνδυνο, ο ΟΗΕ μπορεί νόμιμα να στείλει στρατό για την προάσπιση της ειρήνης ή επιβολή της.

Ειλικρινά αν αυτό δεν θεωρείται αγάπη για τον άνθρωπο τότε τι θεωρείται; Μα είναι όντως έτσι; Οι κυανόκρανοι ειρηνοφύλακες πράττουν για το καλό της ανθρωπότητας; Και αν ναι, πώς εξηγείται το γεγονός ότι όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους έχουν αποδειχτεί ανήθικες και απάνθρωπες πράξεις τους; Ότι έχουν γίνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

Στην Καμπότζη για παράδειγμα. Το 1993, δημοσιογράφοι ανέφεραν ραγδαία αύξηση της πορνείας και σύμφωνα με επίσημες έρευνες, μόνον εκείνη τη χρονιά, οι ιερόδουλες από 6.000 ξεπέρασαν τις 15.000.

Παρόμοια και στη Μοζαμβίκη μετά από την έλευση ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ. Στη μελέτη των Ηνωμένων Εθνών του 1996 "Ο αντίκτυπος των ένοπλων συγκρούσεων στα παιδιά", η πρώην πρώτη κυρία της Μοζαμβίκης Graça Machel τεκμηρίωσε ότι: "Σε 6 από τις 12 μελέτες της χώρας, σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών σε καταστάσεις ένοπλης σύγκρουσης, που εκπονήθηκε για την παρούσα έκθεση, η άφιξη των ειρηνευτικών στρατευμάτων έχει συσχετιστεί με ταχεία άνοδο της παιδικής πορνείας".

Στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στον πόλεμο 1992-1995, πάνω από 100.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν, κυρίως Βόσνιοι, και 30-50.000 γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν και απελάθηκαν μαζί με ηλικιωμένους. Υπάρχουν αποδεδειγμένα στοιχεία διακίνησης γυναικών και κοριτσιών ως σκλάβες για σεξουαλική εργασία για τους κυανόκρανους του ΟΗΕ και όχι μόνο.

Επίσημες έρευνες επίσης, είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες μαρτυρούν ότι από την Αϊτή ως τη Σομαλία, τη Λιβερία κ.α. 58.000 γυναίκες και κορίτσια βιάστηκαν στα πρώτα χρόνια ύπαρξης του ΟΗΕ και του ειρηνευτικού του οργάνου.

Άλλες επίσημες έρευνες έδειξαν εκμετάλλευση γυναικών και κοριτσιών όχι μόνο από το ειρηνευτικό σώμα του ΟΗΕ αλλά και από προσωπικό των ΜΚΟ. Ναι, καλά διαβάζετε...ΜΚΟ!

Και συνεχίζω... Προς αντάλλαγμα την παροχή τροφίμων ή διδάκτρων του σχολείου ή απλά ικανοποίηση των διεστραμμένων ορέξεών τους, βίασαν, και σε πολλές περιπτώσεις ομαδικά και επανειλημμένα, κυρίως παιδιά. Το 2015 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δύο κορίτσια 14 και 18 ετών έπεσαν θύματα τέτοιας κακοποίησης. Η 18χρονη ζήτησε φαγητό και η 14χρονη απλά έτυχε να περνά από το ίδιο σημείο. Στην ίδια χώρα την ίδια περίοδο, 26 ειρηνοφύλακες βίασαν επανειλημμένα άστεγα πεινασμένα αγόρια 8-15 ετών, ένα 16χρονο κορίτσι και πυροβόλησαν και σκότωσαν "κατά λάθος" ένα 16χρονο αγόρι και τον πατέρα του.

Το 2016 διερευνήθηκαν 108 υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης 98 κοριτσιών από κυανόκρανους του ΟΗΕ.

Ο κατάλογος είναι δυστυχώς ατελείωτος. Και το συμπέρασμα είναι, πως η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, της οποίας έργο είναι η ειρήνη, απόρροια της αγάπης για τον άνθρωπο, έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τον άνθρωπο...

Φυσικά, ο ΟΗΕ είναι γνώστης όλων αυτών των φρικιαστικών εγκλημάτων· παρόλα ταύτα στάθηκε μόνο στο γεγονός πως η δράση της ειρηνευτικής δύναμης σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εννοώντας όμως τη γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994 και τη σφαγή του 1995 στην πόλη Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Όχι για το γεγονός των κακοποιημένων ανθρώπων από τους ίδιους τους κυανόκρανους. Και σαφώς ως λύση στάθηκε η ίδρυση ενός ακόμη "εργαλείου", της Επιτροπής Οικοδόμησης της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών.

Όποιος δράστης δε, παραδέχθηκε τα εγκλήματά του ή αποδείχθηκε από στοιχεία η ενοχή του, δεν διώχθηκε ποινικά. Μάλιστα ο ΟΗΕ, σε επίσημη ανακοίνωσή του, δήλωσε πως τα εγκλήματα διακίνησης και σεξουαλικής κακοποίησης δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, πως τα αγόρια θα είναι αγόρια και συμβούλευσε τους κυανόκρανους να μην φορούν τις στολές UN και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους, έξω από τους χώρους στους οποίους "εργάζονται" πόρνες, κατά την "επίσκεψή" τους. Στην Καμπότζη, στάλθηκαν και 800.000 προφυλακτικά για την πρόληψη εξάπλωσης του HIV (τραγικό). 

Υπάρχουν βέβαια και μεμονωμένα περιστατικά συλλήψεων όπως αυτή του παιδόφιλου Καναδού Πίτερ Ντάλγκλις, αξιωματούχου των ΗΕ. Ο Ντάλγκλις συνελήφθη στο ΝΕΠΑΛ για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων αφού πιάστηκε επ' αυτοφώρω επί τω "φιλανθρωπικό" του έργω. Συνδεόταν άμεσα με το ίδρυμα Κλίντον και τις "τελετές" των Ομπάμα και Κλίντον και είχε κλείσει το ίδρυμα του στον Καναδά, το ίδιο βράδυ που εξελέγη πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ καταφεύγοντας στο Νεπάλ... 

Συμβουλή προτού συνεχίσω: για κάθε ίδρυμα, πρόσωπο, οργανισμό που αναφέρω, κάντε και τη δική σας έρευνα τόσο για καθένα ξεχωριστά όσο και για τις μεταξύ τους "συνεργασίες". Πιστέψτε με, θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες τις οποίες για λόγους όγκου του άρθρου δεν μπορώ να συμπεριλάβω.

WHO (World Health Organization) ή γνωστός στην Ελλάδα ως ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Είναι αυτόνομος διεθνής διακρατικός οργανισμός, αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ και ασχολείται με τη διεθνή δημόσια υγεία. Ιδρύθηκε επίσημα το 1948 και εδρεύει στη Γενεύη. Αποτελεί μέλος της Ομάδας Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Development Group). Επικεφαλής του ΠΟΥ είναι ο Αιθίοπας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγεσούς, ο οποίος δεν έχει ασκήσει ποτέ το επάγγελμα του γιατρού μα είναι πολιτικός καριέρας, στοιχείο ως φαίνεται πολύ σημαντικότερο στο βιογραφικό του. Στην Αιθιοπία κατείχε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις καθώς είχε οριστεί Υπουργός Υγείας και Υπουργός Εξωτερικών. Λίγο μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Οργανισμού, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι Κινέζοι διπλωμάτες είχαν εμπλακεί ενεργά στην άσκηση πιέσεων για την εκλογή του. Τα αρχεία του ΟΗΕ δείχνουν επίσης ότι οι συνεισφορές της Κίνας στον προϋπολογισμό ενίσχυσης τόσο της Αιθιοπίας όσο και του ΠΟΥ είχαν αυξηθεί σημαντικά κατά τις περιόδους αυτές (παρακάτω θα σας παραθέσω επιπλέον πληροφορίες για την Κίνα). 

Ο Τέντρος υπήρξε και υποψήφιος πρόεδρος για το Global Fund, το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας.

Το Global Fund είναι ένας διεθνής οργανισμός χρηματοδότησης και εταιρικής σχέσης που στοχεύει στην «προσέλκυση, μόχλευση και επένδυση πρόσθετων πόρων για τον τερματισμό των επιδημιών του HIV/AIDS , της φυματίωσης και της ελονοσίας, για την υποστήριξη της επίτευξης των στόχων αειφόρου ανάπτυξης που έχουν καθοριστεί από τα ΗΕ. Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς (μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation) ήταν ένας από τους πρώτους δωρητές του. Η εφαρμογή των προγραμμάτων του εποπτεύεται από μηχανισμούς συντονισμού χώρας, επιτροπές σε επίπεδο χώρας, που πρέπει να αποτελούνται - σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Ταμείου - από εκπροσώπους της κυβέρνησης, τις ΜΚΟ κ.α.

Το 2011, το Associated Press ανέφερε τεράστια διαφθορά σε ορισμένα προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από το Παγκόσμιο Ταμείο. Υπήρξαν περιπτώσεις διαφθοράς σε αρκετές αφρικανικές χώρες όπως το Μάλι, η Μαυριτανία, το Τζιμπουτί και η Ζάμπια.

Επιστρέφοντας στον επικεφαλής του ΠΟΥ, να σημειωθεί πως κατηγορήθηκε για συγκάλυψη τριών (3) διαφορετικών κρουσμάτων χολέρας, το 2006, το 2008 και το 2011 αναφέροντάς τα ως "διάρροια". Και ασφαλώς, μετά από ενδελεχή έρευνα για τη ζωή του, προκύπτει ότι πρόκειται για μία "μαριονέτα" των Μπιλ Γκέιτς και Κλίντον. Μία προσωπική έρευνα θα σας πείσει, όπως προανέφερα. 

Ας επικεντρωθούμε τώρα στο έργο των αμέτρητων ΜΚΟ. ΜΚΟ σημαίνει Μη Κυβερνητικός Οργανισμός μα ακριβής ορισμός δεν υπάρχει. Ο όρος αναφέρεται σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με διεθνή συνήθως παρουσία, οι οποίες δεν αποτελούν διεθνείς οργανισμούς αλλά στηρίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις κρατικές επιχορηγήσεις και είναι ανεξάρτητες από τα κράτη. Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει, ο όρος να χρησιμοποιείται για κάθε κοινωφελή οργάνωση που δεν ανήκει στο κράτος. Οι σκοποί των ΜΚΟ είναι κυρίως ανθρωπιστικοί, για την προστασία του περιβάλλοντος, τα κοινωνικά προβλήματα (φτώχεια, ρατσισμός κ.α.), ανάπτυξη κοινότητας και γενικά να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων. Ο συνολικός αριθμός τους εκτιμάται πάνω από 40 χιλιάδες.

Αναφέρω κάποιες ονομαστικά:

Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ActionAid, Save The Children, Γιατροί Του Κόσμου, Unisef, Population Council, Monsanto, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Freedom House, ΧΕΝ, WOSM, PATH, Amnesty International, Human Rights Watch, Oxfam, Reprieve, Privacy International, Human Rights First.

Πολύ παραπάνω και σε αντίθεση με όσα προασπίζουν οι ΜΚΟ, είδαμε τρόπους που μεγεθύνουν τον πόνο, με τη συμμετοχή μελών του προσωπικού των ΜΚΟ σε εγκλήματα διακίνησης και κακοποίησης ανθρώπων, που χρήζουν βοηθείας και φιλανθρωπικών πράξεων. Η σαπίλα όμως δεν τελειώνει εκεί...

Το Population Council είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός δηλαδή ΜΚΟ. Ιδρύθηκε το 1952 από τον Τζον Ροκφέλλερ (John Rockefeller). Διεξάγει έρευνα στη βιοϊατρική , την κοινωνική επιστήμη και τη δημόσια υγεία και βοηθά στην ανάπτυξη ερευνητικών ικανοτήτων στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το 1/3 της έρευνάς του σχετίζεται με τον ιό HIV ενώ άλλοι σημαντικοί τομείς του προγράμματός του είναι η αναπαραγωγική υγεία, η σχέση της με τη φτώχεια, τη νεολαία και το φύλο. Για παράδειγμα, το Συμβούλιο Πληθυσμού προσπαθεί να διδάξει στα αγόρια, ότι μπορούν να εμπλακούν σε μεθόδους αντισύλληψης ανεξάρτητα από τα στερεότυπα που περιορίζουν την αρσενική ευθύνη στην τεκνοποίηση. Στο περιοδικό "Population and Development Review", αναφέρεται επιστημονική του έρευνα, σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ του πληθυσμού και της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης (ο έλεγχος πληθυσμού ισούται με ανάπτυξη, με απλά λόγια). 

Παρέχει επίσης ένα φόρουμ για συζήτηση με θέματα που αφορούν τη δημόσια πολιτική και μελέτες για τον "οικογενειακό προγραμματισμό". Μια σειρά αντισυλληπτικών μεθόδων που διατίθενται σήμερα σε όλο τον κόσμο, αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων: της ενδομήτριας συσκευής Copper T , Norplant , Jadelle (Norplant II), Mirena και το 2018, εγκρίθηκε από το FDA (Food and Drug Administration - Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) το κολπικό σύστημα αντισύλληψης Annovera. Περισσότερα από 50 εκατομμύρια έχουν διανεμηθεί σε περισσότερες από 70 χώρες. Το Norplant αντικαταστάθηκε από το Jadelle, ένα εμφύτευμα δύο ράβδων που παρέχει αντισύλληψη για πέντε (5) χρόνια.

Πάρα πολύ ωραία! Μέθοδοι αντισύλληψης για όποιους θέλουν να μην γεννήσουν μωρά ή κι άλλα μωρά... Μα μισό λεπτό! Για όποιους ενδιαφέρονται, για όποιους θελήσουν, σωστά; Τότε γιατί σε Ινδία, Πακιστάν, Ν. Κορέα, Ταϊβάν πραγματοποιήθηκαν έρευνες και μέθοδοι αντισύλληψης με τη βία; Και γιατί ενώ υπήρξαν παρενέργειες όπως έντονοι πόνοι, ακατάσχετη αιμορραγία, πυελική φλεγμονώδης νόσος, διάτρηση της μήτρας, από την τοποθέτηση ενδομήτριας συσκευής και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με τη βία, αυτή η διαδικασία συνεχίστηκε; Καμμία αποζημίωση στα θύματα, καμμία μέριμνα...ούτε από τον ΟΗΕ! 

Μα τι ρωτάω; Αφού και ο ιδρυτής του Population Council, ο Ροκφέλλερ, μας έχει δηλώσει ευθαρσώς πως ο σύγχρονος πολιτισμός έχει μειώσει τους φυσικούς πόρους, σώζοντας περισσότερες αδύναμες ζωές (και είναι αρνητικό να σώζεις περισσότερες ζωές;) και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπαραχθούν (ορίστε;). Με αποτέλεσμα την καθοδική τάση της γενετικής ποιότητας (ποιότητας;). Η γενετική ποιότητα πρέπει να προστατευτεί (τι ακριβώς εννοεί;) γι' αυτό πρέπει να αφιερωθούμε στη μείωση της γονιμότητας του παγκόσμιου πληθυσμού (μείωση της γονιμότητας;).

Ορίστε; Να μειωθεί ο πληθυσμός ώστε να "ανέβει" ή γενετική ποιότητα; Μα καλά, οι ΜΚΟ δεν δρουν για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του; Για την ελευθερία του πάνω στο σώμα του, τη ζωή του και το δικαίωμα της επιλογής; Κι ο ΟΗΕ; Για άλλη μία φορά θεωρεί ως "μη σημαντικό" ένα τέτοιο γεγονός; Κάθε άλλο! Το θεωρεί σημαντικό αλλά υπό άλλην έννοια, όχι υπέρ του ανθρώπου μα υπέρ της Ελίτ (γνωρίζετε οι περισσότεροι ποια είναι αυτή...).

Μιας και αναφέρθηκα πάλι στον ΟΗΕ και τη σιωπηρή του στάση ή κεκαλυμμένη παρότρυνσή του έναντι εγκλημάτων και συνεχούς παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα σας ενημερώσω γι' άλλη μία παρόμοια συμπεριφορά του.

Πριν όμως προχωρήσω, δεν μπορώ να μην τονίσω πως το κωμικοτραγικό όλων, είναι ότι η "Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα" είναι μια διακήρυξη που υιοθετήθηκε από την απόφαση 217 A (III) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 10 Δεκεμβρίου 1948... (άλλα λέω κι άλλα κάνω), και είναι από τα απειροελάχιστα "συν" του Οργανισμού. Το ιδανικό σαφώς θα ήταν να πάσχιζε για την ευλαβική τους τήρηση ανά τον κόσμο!

Και έφτασε η ώρα της Κίνας και του αγαπημένου ΟΗΕ. Η πολιτική του "οικογενειακού προγραμματισμού" (έχουν αναφερθεί στον όρο αυτόν ΟΗΕ και ΜΚΟ) που εφαρμόζεται στην Κίνα, γνωστότερη ως "πολιτική του ενός παιδιού" τέθηκε σε εφαρμογή από την κινεζική κυβέρνηση με στόχο την άμβλυνση του φαινομένου του υπερπληθυσμού. Το 2002, οι νόμοι που σχετίζονταν με αυτήν την πολιτική, τροποποιήθηκαν, ώστε να επιτραπεί στις εθνικές μειονότητες και στους Κινέζους που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές να αποκτήσουν παραπάνω από ένα παιδί. Και συγκεκριμένα δεύτερο, αν το πρώτο είναι κορίτσι. Πλέον, από τις αρχές του 2016 επιτρέπεται σε όλα τα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά. Αυτή η πολιτική, έχει ως συνέπεια σε κάθε 100 κορίτσια, να αντιστοιχούν 118 αγόρια.

Μέσω του προγράμματος του Ταμείου Πληθυσμού (UNFPA) ελέγχεται ο μηνιαίος κύκλος των γυναικών. Ο UNFPA είναι ένας οργανισμός του ΟΗΕ, με στόχο τη βελτίωση της αναπαραγωγικής και μητρικής υγείας παγκοσμίως. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών και πρωτοκόλλων υγειονομικής περίθαλψης, την αύξηση της πρόσβασης στον έλεγχο των γεννήσεων και την ηγεσία εκστρατειών κατά του παιδικού γάμου , της βίας με βάση το φύλο, του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων κ.α. Υποστηρίζει προγράμματα σε περισσότερες από 150 χώρες σε τέσσερις γεωγραφικές περιοχές: Αραβικά κράτη και Ευρώπη , Ασία και Ειρηνικό , Λατινική Αμερική και Καραϊβική , και την Υποσαχάρια Αφρική. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών , μια συλλογή οργανισμών και προγραμμάτων του ΟΗΕ που επικεντρώνονται στην επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (πάντα, για το καλό του ανθρώπου, σε ατομικό και συνολικό επίπεδο).

Φαίνεται πως ο UNFPA είχε σχέση με τη διοίκηση της Κίνας για εξαναγκαστικές αμβλώσεις, μα θεωρήθηκε αβάσιμη αυτή η αντίληψη, έπειτα από έρευνες που διεξήχθησαν από διάφορες ομάδες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του ΟΗΕ (αλίμονο!). Όμως είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οι κάτοικοι είχαν εκφοβιστεί να διαψεύδουν πως το πρόγραμμα "οικογενειακού προγραμματισμού" ήταν εγκληματικό. Ο UNFPA συνεισέφερε οχήματα και υπολογιστές στους Κινέζους για να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους για τον πληθυσμό. Όντως υποστήριξε προγράμματα της Κινεζικής Κυβέρνησης που περιλάμβαναν εξαναγκαστικές αμβλώσεις και καταναγκαστικές στειρώσεις! Η Κίνα απέτρεψε πάνω από 400 εκατομμύρια γεννήσεις και πραγματοποίησε πάνω από 336 εκατομμύρια αμβλώσεις!

Είναι λογικό λοιπόν το γιατί στην Κίνα καταγράφεται το 1/4 των αυτοκτονιών στον πλανήτη, με ποσοστό αυτοκτονιών ιδιαίτερα αυξημένο στις αγροτικές περιοχές σε σχέση με τις πόλεις. Και το ότι τη θλιβερή πρωτιά στις αυτοκτονίες έχουν οι γυναίκες· κάθε χρόνο αυτοκτονούν 150.000 γυναίκες ενώ δεκαπλάσιος είναι ο αριθμός εκείνων που καταφεύγουν σε απόπειρες αυτοκτονίας (ενώ πρώτη σε αυτοκτονίες είναι η Ινδία...).

Από το 2002 έως το 2008, η κυβέρνηση Μπους αρνήθηκε τη χρηματοδότηση του UNFPA, με την αιτιολογία της υποστήριξής του σε προγράμματα της Κίνας σχετικά με εξαναγκαστικές αμβλώσεις και καταναγκαστικές στειρώσεις. Τον Ιανουάριο του 2009, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέτρεψε τη χρηματοδότηση του UNFPA από τις ΗΠΑ, δηλώνοντας δημόσια μεταξύ άλλων, ότι με τη συνέχιση της χρηματοδότησης, οι ΗΠΑ θα ενταχθούν μαζί με 180 άλλα έθνη δωρητών, που συνεργάζονται για τη μείωση της φτώχειας, τη βελτίωση της υγείας των γυναικών και των παιδιών, την πρόληψη του HIV/AIDS και την παροχή οικογενειακού προγραμματισμού σε γυναίκες σε 154 χώρες. Μα το 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ τη διέκοψε και πάλι. 

Ο ΟΗΕ, τα ΜΜΕ παγκοσμίως και όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι, σφυρίζουν αδιάφορα για όλα αυτά! Ενώ ο UNFPA συνεχίζει να συστήνεται ως πρόγραμμα για έναν κόσμο όπου κάθε εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή, κάθε τοκετός είναι ασφαλής και οι δυνατότητες κάθε νέου ανθρώπου εκπληρώνονται... Ω πόσο φιλανθρωπικό πράγματι το έργο τους!

Ασφαλώς δεν θα μπορούσα να παραλείψω την άποψη του Χένρι Κίσινγκερ (Henry Alfred Kissinger), ιδρυτή εταιρείας παροχής συμβουλών, με "πλούσιο" βιογραφικό. Έχει δηλώσει λοιπόν, υπέρ της πληθυσμιακής πολιτικής (νομιμοποίηση αμβλώσεων, παροχή χρημάτων για αντισύλληψη, στείρωση) σε χώρες κυρίως λιγότερο αναπτυγμένες. Μάλιστα, συστήνει τον αναγκαστικό έλεγχο γεννήσεων, την αναγκαστική στείρωση και τις αναγκαστικές αμβλώσεις αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να ελεγχθεί ο πληθυσμός μιας χώρας.

Γιατί να ελεγχθεί; Μα για να υπάρξει σταθερότητα. Και αν υπάρξει σταθερότητα, τότε αυτή η λιγότερο αναπτυγμένη χώρα θα μπορεί να αναπτυχθεί. Όμως αυτό που πραγματικά τους απασχολεί, είναι ότι η πρόσβαση για την εκμετάλλευση των πολύτιμων πόρων μίας λιγότερο αναπτυγμένης χώρας (διότι αποδεδειγμένα αυτές διαθέτουν τον μεγαλύτερο πλούτο, ορυκτά κτλ) είναι δύσκολη, αν αυτή είναι "ασταθής".

Ο Κίσινγκερ λοιπόν, με σκοπό την ροή αυτών των πόρων από διάφορες χώρες προς τις ΗΠΑ, συμβούλευσε να μην παρέχεται βοήθεια σε όσα κράτη δεν αποδέχονται τον πληθυσμιακό έλεγχο (και εγώ νόμιζα ότι βοηθάς τον συνάνθρωπο όταν το θέλει και χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα).

Το Περού είναι ένα ακόμη παράδειγμα όπου εφαρμόστηκε, την περίοδο 1996 - 2000, από την κυβέρνηση, το "πρόγραμμα οικογενειακού προγραμματισμού" και προέβλεπε την απολίνωση των σαλπίγγων γυναικών, θεωρητικά σε εθελοντική βάση. Η πολιτική αυτή είχε σκοπό τη μείωση της γεννητικότητας και, κατά συνέπεια, την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Κατά επίσημες εκτιμήσεις, 272.028 Περουβιανές υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις περίδεσης των σαλπίγγων. Εξ αυτών, οι 2.074 έχουν καταθέσει προσφυγές στη δικαιοσύνη διότι υποχρεώθηκαν να υποβληθούν στις επεμβάσεις αυτές. Επισήμως, είναι γνωστό ότι 18 από τις γυναίκες πέθαναν εξαιτίας επιπλοκών των επεμβάσεων και κακών συνθηκών κατά τη διάρκεια τους. Οι γυναίκες αυτές απειλήθηκαν με στέρηση τροφής, άλλες απήχθησαν και έπειτα στειρώθηκαν.

Στο απάνθρωπο και κτηνώδες "πρόγραμμα" του Αλμπέρτο Φουζτιμόρι στο Περού, συμμετείχαν και τρεις Υπουργοί Υγείας, παραβιάζοντας κατάφωρα τις θεμελιώδεις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα θύματα δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα, περιμένοντας από την δικαιοσύνη να επιτελέσει το ρόλο της και να δικαιωθούν.

Σειρά έχει ο οργανισμός PATH (παλαιότερα γνωστός ως πρόγραμμα για την κατάλληλη τεχνολογία στην υγεία), ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός παγκόσμιος οργανισμός υγείας, με έδρα το Σιάτλ. Ιδρύθηκε το 1977 με έμφαση στον "οικογενειακό προγραμματισμό". Διεύρυνε σύντομα τον σκοπό του ώστε να εργαστεί σε ένα φάσμα αναδυόμενων και επίμονων παγκόσμιων θεμάτων υγείας, στους τομείς των τεχνολογιών υγείας, της μητρικής υγείας, της υγείας των παιδιών, της αναπαραγωγικής υγείας, των εμβολίων και του εμβολιασμού και των αναδυόμενων και επιδημικών ασθενειών όπως HIV, ελονοσία και φυματίωση.

Συνεργάζεται με εταιρείες βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικών προϊόντων για την υποστήριξη της ανάπτυξης εμβολίων για ασθένειες όπως η μηνιγγίτιδα και η πνευμονία και για να βοηθήσει τις χώρες να εισαγάγουν εμβόλια για παιδικές ασθένειες όπως ο ροταϊός. Ο PATH διατηρεί συνεργασία με την Καμπότζη, για να διανείμει το "Ultra Rice" μέσω προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας. Το "Ultra Rice" έχει παραχθεί και δοκιμαστεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Μπουρούντι και της Ινδίας, όπου έχει μοιραστεί σε προγράμματα σχολικού γεύματος. Ουσιαστικά είναι ένα κατασκευασμένο, ενισχυμένο με μικροθρεπτικά συστατικά "σιτάρι" που μπορεί να αναμειχθεί με ρύζι για την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε χώρες όπου το ρύζι είναι βασικό φαγητό.

Ο PATH λαμβάνει χρηματοδότηση από ιδρύματα, τις ΗΠΑ, άλλες κυβερνήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, πολυμερείς οργανισμούς και φυσικά πρόσωπα. Ένας εκ των σημαντικότερων χρηματοδοτών του είναι το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς "Melinda & Bill Gates Foundation".

Η δράση του φαίνεται ειλικρινά φιλανθρωπική, μα και σε αυτήν την περίπτωση, είναι καμουφλαρισμένη η αληθινή του πρόθεση. Θεωρήθηκε υπεύθυνος για κακές πρακτικές που οδήγησαν σε θάνατο κορίτσια από την πολιτεία Andhra Pardesh στην Ινδία κατά τη διάρκεια δοκιμών εμβολιασμού το 2013. Και το γεγονός πως ο Μπιλ Γκέιτς τη στηρίζει με εκατομμύρια δολάρια, αποτελεί από μόνο του λόγο να είναι ο οποιοσδήποτε καχύποπτος απέναντί του. 

Και ο υπέροχος αυτός άνθρωπος, ο μέγας φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς (το διατυπώνω με όση ειρωνεία μπορεί να διαθέτει κάποιος) έχει απλωμένα τα πλοκάμια του κυριολεκτικά παντού! Ναι, συμβουλεύει τον ΠΟΥ και ναι τον χρηματοδοτεί! Χρηματοδοτεί επίσης πολυάριθμα ιδρύματα και ΜΚΟ! Όπου υπάρχει πράξη η οποία στηρίζεται σε λέξεις, φιλανθρωπία, βιωσιμότητα, οικογενειακός προγραμματισμός, εμβόλια, έλεγχος, αυτός με τη χρυσή καρδιά είναι μπλεγμένος! Ευφυής, διεστραμμένος, εγκληματίας...

Το ίδρυμα του συνεργάζεται και χρηματοδοτεί αμέτρητες ΜΚΟ, οργανισμούς και ιδρύματα:

PATH (κυρίως εμβόλια), WHO (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), Buffet Foundation, Planned Parenthood (κλινικές άμβλωσης), Population Council, Rockefeller Foundation, Monsanto (δηλητηριώδη χημικά ζιζανιοκτόνα), Bayer, Pfizer, GAVI (Παγκόσμια Συμμαχία Εμβολίων), Moderna, CDC, Oxitee (γενετική τροποποίηση κουνουπιών) κ.α.

Το 2000 επέβαλε τον μαζικό εμβολιασμό στα παιδιά της Ινδίας κατά της πολιομυελιτιδας "δια στόματος". 500.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών έμειναν παράλυτα. Αυτός ο εμβολιασμός κράτησε μέχρι το 2017 και ενώ χρόνια πριν είχε σταματήσει η χορήγησή του από το στόμα στις ΗΠΑ. Ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ, και το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς σιωπούσαν. Αποζημίωση των θυμάτων; Όχι! Ποινική δίωξη των υπευθύνων; Όχι! 

Το 2002, αυτός ο καλόκαρδος και φιλεύσπλαχνος Μπιλ, χρηματοδότησε την εκστρατεία MenAfriVac, ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε για χρήση στην Υποσαχάρια Αφρική, για παιδιά και ενήλικες ηλικίας μεταξύ 9 μηνών και 29 ετών, με την πολύτιμη βοήθεια του οργανισμού PATH, για εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας. Το 10 % των παιδιών παρέλυσαν. Αποζημίωση των θυμάτων; Όχι! Ποινική δίωξη των υπευθύνων; Όχι! 

Με τη χρηματοδότηση του santa Μπιλ για άλλη μια φορά στον PATH το 2009, έγινε δοκιμή του εμβολίου HPV σε 23.000 κορίτσια, για την αποτροπή του καρκίνου της μήτρας. 12.000 κορίτσια όμως, κατέληξαν με σοβαρές και χρόνιες παρενέργειες (αυτοάνοσα κ.α.), κάποια πέθαναν και χιλιάδες υπέφεραν από σοβαρούς σπασμούς άμεσα μετά το εμβόλιο. Αποζημίωση των θυμάτων; Όχι! Ποινική δίωξη των υπευθύνων; Όχι! 

Ο ΠΟΥ παραδέχτηκε το γεγονός μα το δήλωσε ως "σπάνιο"! Κάποια περιστατικά έφτασαν στα Ανώτατα Δικαστήρια μα καμμία απόφαση δεν πάρθηκε ακόμη... Και τώρα το εμβόλιο HPV είναι πλέον διαθέσιμο και για τα αγόρια! Έχουν μήτρα τα αγόρια; Επίσημη εξήγηση: Η ίδια νόσος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του στόματος (λογική εξήγηση μιας και τα αγόρια όντως δεν διαθέτουν μήτρα, τουλάχιστον όχι ακόμη).

Το 2010, το ίδρυμα του Τιτάνα των φιλάνθρωπων, χρηματοδότησε τη Glaxo, για τη χορήγηση του πειραματικού εμβολίου κατά της Ελονοσίας όπου το 1/5 των παιδιών που συμμετείχαν, υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες (σπασμούς, παράλυση) και το 1/5 πέθαναν. Αποζημίωση των θυμάτων; Όχι! Ποινική δίωξη των υπευθύνων; Όχι! 

Το 2014 ο Μπιλ μας, βάζοντας το χέρι στην τσέπη για πολλοστή φορά, βοήθησε για τη χορήγηση του εμβολίου για τον Τέτανο. Στο εμβόλιο αυτό περιείχε hCG, ορμόνη εγκυμοσύνης, η οποία παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ώστε να μην αναπτυχθεί και δεύτερη ενώ υφίσταται ήδη μία (εύλογο ερώτημα, γιατί αυτή η ορμόνη είναι συστατικό του εμβολίου ενάντια στον Τέτανο;). Στην Κένυα, οι εγκυμονούσες που έκαναν το εμβόλιο για την προστασία των μωρών τους από τον ιό απέβαλαν και πολλές γυναίκες υπέστησαν στείρωση ενώ ο εμβολιασμός τους έγινε με τη βία. Και αποτελεί επίσημο στοιχείο καθώς μέχρι το 1976 οι ερευνητές του ΠΟΥ, είχαν όντως συζεύξει τοξίνη τετάνου (TT) με ανθρώπινη Χοριακή Γοναδοτροπίνη (hCG) παράγοντας το εμβόλιο "ελέγχου γέννησης". Η σύζευξη του ΤΤ με hCG προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στις ορμόνες εγκυμοσύνης. Άρα ήταν αναμενόμενο αποτέλεσμα οι αποβολές σε εγκυμονούσες γυναίκες ή η στειρότητα στις υπόλοιπες.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Κένυας, Uhuru Kenyatta, αρνήθηκε τη συσχέτιση του συγκεκριμένου εμβολίου με τη στείρωση. Άλλωστε τι θα υποστήριζε κάποιος που έχει εμπλακεί σε υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς και εύκολος συνεργάτης κατ' εμέ, για όλους τους δήθεν φιλάνθρωπους;

Το 2016, ο Γκέιτς της καρδιάς μας, για να βοηθήσει τους ταλαιπωρημένους πεινασμένους πληθυσμούς στην Αφρική, χρηματοδότησε τη γενετική τροποποίηση κοτόπουλων τα οποία έστειλε με περίσσια αγάπη σε Αιθιοπία, Νιγηρία και Τανζανία. Η Βολιβία δεν τα ήθελε και αρνήθηκε την ευγενική του χορηγία (μα τι αχαριστία). Τα συγκεκριμένα κοτόπουλα έπρεπε και να εμβολιαστούν. Έπρεπε να τρώνε συγκεκριμένη καλή τροφή και να πίνουν καθαρό νεράκι. Απαιτούνταν πολλά χρήματα για τη συντήρησή τους... Το καλύτερο απ' όλα, μέσα σε έναν μήνα ξέσπασε η γρίπη των πτηνών! Σύμπτωση βρε αδερφέ, αμέσως να τα συσχετίσεις... Κόσμος αρρώστησε, κόσμος πέθανε αλλά σύμπτωση. Και φυσικά, ευκαιρία για την παραγωγή ενός ακόμη εμβολίου για την Αφρική. Δεν χρειάζονται τροφή, νερό, σχολεία, ελευθερία οι άνθρωποι της Αφρικής μα εμβόλια! Ευτυχώς που υπάρχει ο Μπιλ, λαμπάδα στο όνομά του! 

Μικρή παρένθεση για τη Unicef. Στη Γουινέα, στην κοινότητα Μπισάου, το 1981, διεξήχθη "ένα φυσικό πείραμα" εμβολιασμού σε μωρά μεταξύ 3 και 5 μηνών, υπό την αιγίδα της. Τα εμβολιασμένα με το DTP (Diphtheria-Tetanus-Pertussis) παιδιά είχαν 5 φορές υψηλότερη θνησιμότητα από τα παιδιά που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί. Ο συγκεκριμένος οργανισμός που κόπτεται για το καλό των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα, έχει εμπλακεί και σε σκάνδαλα για τα οποία το ευρύ κοινό απλά ψιθυρίζει...(τεράστια ποσά που "χάθηκαν", βιασμοί από κορυφαία στελέχη, εμβολιασμοί)

Κλείνοντας την παρένθεση θα πω πως τα εμβόλια εκ κατακλείδι, είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο "εργαλείο" γιατί όπως εξηγεί και ο Μπιλ Γκέιτς, τα εμβόλια θα μπορούσαν να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό: "Ο κόσμος σήμερα έχει 6.8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Θα φτάσει σε ύψος περίπου 9 δισεκατομμυρίων. Τώρα, εάν κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά για νέα εμβόλια, υγειονομική περίθαλψη, υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, θα μπορούσαμε να το μειώσουμε ίσως με 10 ή 15%".

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ΟΗΕ, ιδρύματα και ΜΚΟ, που χρησιμοποιούν λέξεις όπως, αειφορία, ειρήνη, ισότητα, μη κερδοσκοπική οργάνωση, φιλανθρωπία, βιωσιμότητα, διατροφή, καθαρό νερό, περιβάλλον, κλίμα, έλεγχος πληθυσμών αποτελούν μία αγαπημένη οικογένεια, της οποίας τα μέλη συνεργάζονται άμεσα ή έμμεσα. Ο ΟΗΕ ως "μητέρα" αυτής της οικογένειας, έθεσε τους στόχους το 1992, στη διάσκεψη που έλαβε χώρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η γνωστή σε όλους Ατζέντα 21 και η οποία υπογράφηκε από 178 κυβερνήσεις. Έπειτα, το 2015, με την προσθήκη έντεκα (11) ακόμη στόχων και τη συμμετοχή 193 χωρών αυτή τη φορά, υπογράφηκε η Ατζέντα 2030. Σκοπός, η επίτευξη των στόχων μέχρι το 2030 για χάρη της "βιωσιμότητας" του πλανήτη.

Στόχοι που δύσκολα θα πραγματοποιηθούν και που η προσπάθεια της πραγματοποίησής τους θα οδηγήσει σε χάσιμο πολύτιμου χρόνου και χρήματος. Μέχρι να συνεργαστούν οι κυβερνήσεις, μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες συνεδριάσεις και συμφωνίες...και μέχρι το "ένα", μέχρι το "άλλο", τα δεινά της ανθρωπότητας θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Μέχρι ως ότου να οδηγηθούμε στη μοναδική πραγματική (για την Ελίτ) λύση...στην παγκόσμια διακυβέρνηση! Τη μέγιστη "φιλανθρωπία"! Την υπέρτατη! 

Ανοίξτε μάτια, αυτιά και μυαλό. Δείτε την αλήθεια, τη μοναδική! Τρυπώστε στα παρασκήνια αδιαφορώντας για το έργο "επί σκηνής". Δείτε τι κρύβει το πρόσωπο πίσω από τη μάσκα. Ποια είναι η αλήθεια μέσα από τα λόγια. Αφήστε το περιτύλιγμα και επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο. Η αλήθεια είναι μία!

-Πείνας; Θα σου δώσω να φας. Και έπειτα "εφόδια" για να παράγεις την τροφή που χρειάζεσαι. 

-Διψάς; Θα σου δώσω να πιεις. Και έπειτα θα σου δώσω "εργαλεία" για να έχεις πάντα καθαρό πόσιμο νερό. 

-Θες να μορφωθείς; Θα σε βοηθήσω να φτιάξεις σχολεία.

-Θες ανάπτυξη; Χρησιμοποίησε αυτά που μπορείς να παράγεις και δώσε μου όπως και εγώ θα δώσω σε σένα, ώστε και οι δύο να είμαστε κερδισμένοι. 

-Θες καλή σωματική υγεία; Θα φροντίσω το μέρος που ζεις να είναι υπό ιδανικές συνθήκες υγιεινής, θα σου μεταδώσω τις γνώσεις για να πράττεις ανάλογα.

-Θες ειρήνη; Θα σταματήσω τον πόλεμο. Θα καταστρέψω τα όπλα, δεν θα επιτρέψω ποτέ οι λίγοι να εκμεταλλεύονται τους πολλούς. 

-Θες πατρίδα; Θα πράξω τα απαραίτητα ώστε στη χώρα που γεννήθηκες, να ζεις με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Ώστε να μην έχεις λόγους να την εγκαταλείψεις. 

-Θες ελευθερία; Θα εμπόδισω μαζί σου με όποιο κόστος, ακόμη και τη ζωή μου, τον δυνάστη.

-Θες να ζήσεις; Το ίδιο θέλουν και οι υπόλοιποι, ας μη βάζουμε εμπόδια ο ένας στον άλλον. 

-Θες έναν καλύτερο κόσμο; Αγάπα τον άνθρωπο και αυτόματα αγαπάς και τον εαυτό σου.

-Θες τα παιδιά να χαμογελούν; Οδήγησε την Ελίτ στο τέλος της μέσω της  πραγματικής φιλανθρωπίας... 

Φιλανθρωπία εστί η αγνή και καθαρή αγάπη για το ανθρώπινο είδος.


Κούζουνα Σταυρούλα 

δημοσιογράφος ηλεκτρονικού τύπου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου