Άραγε πόσα εγκλήματα έχουν τελεστεί στο όνομα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού covid-19;
Προ λίγων ημερών, ο αγαπητός φίλος Β.Μ., ηλικίας περίπου 55 ετών, αρρώστησε με συμπτώματα παρόμοια των όσων νοσούν από μία ίωση, κυρίως πυρετό. Για κάποιες ημέρες παρέμεινε σπίτι του ως ότου αναρρώσει και ώστε να μη μεταδώσει σε άλλους. Εν τω μεταξύ τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του Τ.Φ. έκαναν rapid test και βρέθηκαν θετικοί στον covid-19.
Κατά το διάστημα παραμονής τους στην οικία τους, δέχονταν πλήθος τηλεφωνημάτων από το οικογενειακό περιβάλλον του Β.Μ., με απειλές για την άρνησή τους να απευθυνθεί ο Β.Μ. σε ιατρό νοσοκομείου υποστηρίζοντας την πιθανότητα να νοσήσει βαριά βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.
Παρόλο που ο Β.Μ. εμφανίζει ήπια συμπτώματα, η πίεση και ο εκφοβισμός που δέχεται τον ωθούν τελικά να επισκεφθεί το νοσοκομείο "Σωτηρία" υπό τη συνοδεία της συντρόφου του. Εκεί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφού πληροφορούνται για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ και τα συμπτώματα του ασθενούς, μετρούν το οξυγόνο του-το οποίο είναι στο 96 και του κάνουν αξονική για να έχουν εικόνα των πνευμόνων. Έπειτα τον μεταφέρουν σε θάλαμο με περίπου δέκα (10) ακόμη ασθενείς με συμπτώματα covid-19, του τοποθετούν "πεταλούδα", του παρέχουν ορό αλλά και οξυγόνο διότι όπως υποστηρίζουν έχει "πέσει" στο 95.
Ο Β.Μ. βλέποντας όλη αυτήν την κατάσταση τρόμαξε περισσότερο. Όχι γιατί φοβήθηκε πως θα χάσει τη ζωή του από τον ιό αλλά γιατί καταλαβαίνει πως κάτι "δεν πάει καλά" εφόσον ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπνοής ή αδυναμίας τέτοιας που να καθιστά αναγκαία τη νοσηλεία εκεί και δη τη διασωλήνωση.
Πέρασαν πέντε ώρες παραμονής του στο "Σωτηρία" ώσπου αποφάσισε να υπογράψει και να αποχωρήσει από το νοσοκομείο. Η επικοινωνία με τη σύντροφό του, η οποία επίσης αντιλαμβάνεται το περίεργο της κατάστασης όσο περιμένει έξω από τον θάλαμο και μία ασθενής που τρομοκρατημένη ρωτά και ξαναρωτά πόσο είναι το οξυγόνο της παίρνοντας απλά την απάντηση "Έπεσε, έπεσε..." (ενώ η γυναίκα αναπνέει κ μιλάει φυσιολογικά δίχως πρόβλημα) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε αυτήν του την απόφαση. Προτού αποχωρήσει, ζήτησε φαρμακευτική αγωγή αλλά επειδή αρνήθηκε τη νοσηλεία του απάντησαν πως δεν μπορούν να του δώσουν.
Ο Β.Μ. και η σύντροφός του επέστρεψαν στο σπίτι τους. Αργότερα ο πρώτος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από γιατρό του "Σωτηρία" και προσωπική φίλη της αδερφής του. Η γιατρός του ζήτησε να επιστρέψει στο νοσοκομείο διότι η ακτινογραφία έδειξε σοβαρή πνευμονία και όπως του είπε κινδυνεύει να πεθάνει από ανακοπή, εγκεφαλικό, θρόμβωση κ.α. Ο Β.Μ. την αγνοεί και αμέσως κανονίζει ραντεβού για άλλη αξονική σε ιδιωτική κλινική και έπειτα ραντεβού σε ιατρό-εντατικολόγο, πατέρα φίλης του ζεύγους και μάλιστα σε αναστολή διότι δεν δέχθηκε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο νοσοκομείο που εργαζόταν.
Την επομένη, ο εξαίρετος αυτός ηθικός επιστήμονας, εξετάζει τον ασθενή αλλά βλέπει και όλες τις εξετάσεις του. Αξονική καθαρή, ακροαστικά δίχως πρόβλημα, όλα καλά και κανένας λόγος δεν υφίσταται ώστε να χρήζει νοσηλείας και διασωλήνωσης. Μία απλή αντιβίωση και κατ' οίκον νοσηλεία είναι τα απαραίτητα.
Ο Β.Μ. ζει, αναρρώνει και σαφώς δεν κινδυνεύει από αυτό που νοσεί. Αν όμως παρέμενε στο νοσοκομείο, ποια θα ήταν άραγε η κατάσταση του σήμερα με μία αχρείαστη διασωλήνωση; Άραγε πόσα εγκλήματα ανάλογα έχουν διαπραχθεί στο όνομα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού covid-19; Άραγε πόσοι γιατροί, νοσηλευτές έχουν προβεί σε εγκληματικές αποφάσεις ή πράξεις ώστε να υποστηριχθεί το αφήγημα αυτής; Άραγε ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τέτοιου είδους "εγκλήματα"; Άραγε πόσοι άνθρωποι θυσιάστηκαν στον βωμό αυτών των συμφερόντων; Άραγε πόσοι ιατροί και νοσηλευτές πρέπει να "καθίσουν στο σκαμνί", να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν; Άραγε με το ξεκίνημα των αναστολών στον Υγειονομικό τομέα, όσοι έχουν παραμείνει στα δημόσια νοσοκομεία καθώς είναι εμβολιασμένοι, κατά πόσον σέβονται τον όρκο του Ιπποκράτη;
Διαιτήμασί τε χρήσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν, ἐπὶ δηλήσει δὲ καὶ ἀδικίῃ εἴρξειν. Οὐ δώσω δὲ οὐδὲ φάρμακον οὐδενὶ αἰτηθεὶς θανάσιμον, οὐδὲ ὑφηγήσομαι ξυμβουλίην τοιήνδε. Ὁμοίως δὲ οὐδὲ γυναικὶ πεσσὸν φθόριον δώσω. Ἁγνῶς δὲ καὶ ὁσίως διατηρήσω βίον τὸν ἐμὸν καὶ τέχνην τὴν ἐμήν. (Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη.)
Το "ωφελέειν ή μη βλάπτειν" έχει αντικατασταθεί ως όλα δείχνουν από τη διαστροφή της ιατρικής σκέψης και της ιατρικής πράξης, όπως πολύ σωστά έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ κος Κούβελας...
Κούζουνα Σταυρούλα
Δημοσιογράφος ηλεκτρονικού τύπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου